Skip to main content

Merk van Bata4en

Alpacas of the Lowlands (AOL) is het merk van Bata4en | Kliniek voor Dieren

De alpaca is een specifieke en redelijk onbekende diersoort in Nederland. De wol van de alpaca is zoals hierboven al genoemd duurzaam c.q. slijtvast. Ook het thermoregulerend vermogen (warm in de winter en koel in de zomer) is vele malen beter dan Kasjmir en Merinowol. Maar het allerbelangrijkste is dat de wol van de alpaca geen wolvet of lanoline bevat en daarmee hypo-allergeen is!

In binnen- en buitenland (China) is grote belangstelling voor dit product (van de alpaca). Bata4en heeft zich gespecialiseerd in de fok (meervoudig Supreme Champion) en de veterinaire kennis van deze geweldige dieren. Alpacas of the Lowlands fokt dieren met wol die een 100% comfortfactor heeft. Met deze hoge factor kan er ook geen “jeukgevoel” ontstaan.

De alpaca-producten die wij maken en verkopen zijn onder andere kleding van de merken Amaru (echt design), Concepts of Peru (meer klassiek). Ook produceren wij dekbedden en kussen van nederlandse alpaca’s gemaakt in Nederland. Verder importeren wij van onze UK partner gesponnen wol en sokken en sjaals (en alpaca’s). De prijzen van onze producten zijn 40 a 50% lager dan vergelijkbare producten op internet in winkels omdat wij groothandel en producent (tegelijkertijd) zijn. Voor meer informatie over de alpaca, hun gezondheid of interesse in hun producten kunt u ons mailen of verder kijken op deze site.

De alpaca heeft een hoge knuffelbaarheidsfactor in combinatie met het gemak van een “landbouwhuisdier”. Het is zowel een interessant dier voor de hobbyfokker als zeer interessant als “New agribusiness”.

In het onderstaande filmpje kunt u enkele alpaca’s en hun producten zien op de Landgoedfair Mariënwaerdt.