Skip to main content

Over ons

Onze alpaca’s en de alpacaproducten… zijn duurzaam en zeer diervriendelijk!

De alpaca is een huisdier, dit wil zeggen een gedomesticeerd dier. Maar voor ons zijn het ook gezelschapsdieren. Al onze dieren (ook als zij niet voor de fok worden gebruikt) mogen oud worden bij ons. Geen van onze dieren komt in de voedselketen terecht. De dieren worden zeer extensief gehouden (enkele hectare grond) en mogen hun natuurlijk fourageergedrag (100% grasland) uitoefenen.

Onze alpacaproducten zijn gedeeltelijk fairtrade. Met name de kleding uit Chili valt onder dit programma. Dit betekent dat wij financieel weinig hieraan verdienen maar dat wij wel de plaatselijke bevolking die het daar “moeilijk” heeft (alleenstaande moeders) via deze verkoop van kleding ondersteunen. Dit project is opgezet door een collega dierenarts uit Chili. Haar naam is Alejandra von Bear. Tevens is de kleding uit Peru fairtrade. Wij verkopen geen bontproducten. Wel bont-lookalike… Het is een natuurlijk product! Het zijn de haren van alpaca’s vastgemaakt op een ondergrond (dus geschoren vachtmateriaal). Dus geen huid met vacht van gedode dieren.

Onze dekbedden zijn ecologisch geproduceerd en hebben een zeer lange levensduur. Ze zijn in de wasmachine wasbaar op 60 graden Celcius (wolwasprogramma). De wol voor deze dekbedden is afkomstig van mensen uit Nederland en België die de alpaca’s als gezelschapsdieren houden. Het ecokeurmerk en het certificaat voor wasbaarheid kan op aanvraag worden toegestuurd.

Alle dieren die wij zelf houden en waarvan wij de wol verkrijgen worden dus zeer diervriendelijk en 100% op grasland gehouden. De dieren worden niet voor voedselproductie gehouden!!! Wij ondersteunen fairtrade en produceren ekologisch (proces). Daarnaast staat duurzaamheid staat hoog in ons vaandel. De dekbedden zijn daar een goed voorbeeld van.