Skip to main content

Onze dieren

De kampioen van de Benelux

In 2010 en 2011 presteerde onze hengst CME Lysander het om Supreme Champion (kampioen van alle aanwezige dieren) te worden. Deze alpaca deed dat zowel qua bouw (Halterklasse) als vacht (Fleeceshow). Dit is een uitzonderlijke prestratie (die eigenlijk nooit voorkomt – ook niet in het buitenland). Nog beter was zijn prestratie in 2011 waarin hij weer dit topniveau wist te halen door beide kampioenschappen te winnen.

Lysander ET of the Lowlands is een zoon van Dovecote Jacquinto. Deze inmidddels beroemde alpacahengst werd Futurity Champion Huacaya Herdsire tijdens de British Alpaca Futurity 2011 . Dit jaar dekt Lysander tussen de 20 en 25 alpacamerries en heeft daarmee hopelijk voldoend offspring in 2012 om zich qua progeny te bewijzen in 2013.

Daarom is Lysander ET of the Lowlands mijn inziens (Leo) op dit moment de beste (alpaca) dekhengst in de Benelux. Zijn vacht vertoont een mooie crimpstyle met een zeer hoge dichtheid. Zijn fijnheid zou nog lager mogen zijn (ben zelf misschien te kritisch). De conformatie (bouw) / exterieur van Lysander is ongekend goed. Hij heeft geen enkele afwijking in bouw en deze alpaca voldoet daarmee aan het ideaalplaatje van menig alpacafokker.

Wij zijn Rachel Hebditch en Chas Brook van Classical MileEnd alpacas dan ook erg dankbaar voor de verkoop van Lysander ET of the Lowlands aan Alpacas of the Lowlands.