Skip to main content

AOL Hello

Soort: Huacaya
Kleur: Donker fawn
Leeftijd: 6 jaar oud (9 april 2016)
Prijs: €700,-

Dit is de vanafprijs bij twee dekkingen (prijs per dekking).AOL Hello is een hele bijzondere dekhengst. Ik (Leo) vind hem fantastisch qua bouw, maar zeker qua vacht.
In zijn eerste jaar won hij in Boekel kleurkampioen en reservekampioen. Op zijn derde show gleed hij uit in de box en kon daarna niet meer staan. Zij ruggenwervel was gebroken en tussenwervelschijf zwaar beschadigd. De twee wervels zitten nu aan elkaar. Daardoor loopt hij wat stram… en kon daarna niet meer op show worden uitgebracht. Wel is hij nog op fleeceshow geweest in NL (82 punten) en Duitsland (81 punten). Dit was met behoorlijke extra aftrek na beoordeling, (maar nog steeds hoge punten) omdat wij blijkbaar niet kunnen skirten (ha, ha… verontreiniging).
Wij hebben hem bewust niet voor outside matings gebruikt omdat we eerst wilden weten hoe het zou gaan met zijn rug. Inmiddels hebben wij hem voldoende gebruikt en zijn nakomenlingen zijn ook fantastisch.
Daarom bieden wij hem nu aan voor de serieuze fokker die op zoek is naar geweldige kwaliteit en een bloedlijn die niet of nauwelijks voorkomt in Nederland en België. Liefste willen we dat u voor 2 dekkingen tegelijk komt (dat scheelt ons veel werk en dan kan het dus wat goedkoper).
Zijn vacht is dicht. Superuniform (bijna geen verschil in micron en stijl op heup, midden van het lijf en de hals). Hij begon met 16 micron en ging langzaam iets omhoog. Maar had vorig jaar nog steeds een micron van 20 (op 6 jarige leeftijd). Dus ideaalbeeld en een handeling qua vacht die ongekend is. Bijna geen dekhaar en echt nog steeds lengte !!! in de vacht. Ik vind hem serieus misschien wel de mooiste overall hengst. Maar goed ik ben misschien niet geheel objectief, maar hij is wel in 1 woord “Fantastisch”. Dus doe uzelf en uw kudde merries een plezier en gun onze hengst wat vertier. Wij zien u graag voor de koffie en een dekking van uw merrie(s).

Heeft u interesse? Neem dan nu contact met ons op!